Kändisrestauranger i Stockholm

I Stockholm finns det över 1000 restauranger och med ett så stort utbud finns det så klart allting från lägsta nivå till toppklass, det samma gäller även prisklasserna. Men Stockholm kan också stoltsera med en betydande mängd kändisrestauranger som drivs av riktiga stjärnkockar. Bara en sådan sak att Stockholm år 2016 kan erbjuda inte mindre än 10 stycken restauranger som finns med i årets upplaga av Guide Michelin! Det finns ett gäng restauranger som har blivit väldigt kända som klassiska stockholmsrestauranger och har nästan blivit något slags signum för staden. Operakällaren, Gondolen, Ulla Winbladh, Wedholms Fisk, Ulriksdals Wärdshus, Den Gyldene Freden och Stallmästaregården är några av dessa som brukar nämnas bland klassiska stockholmsrestauranger. På Operakällaren är Stefano Catenacci kökschef, en kock som är känd från matlagningsprogram på TV men också för att vara den som ansvarar för maten som serveras på Kungliga slottet vid banketter och galamiddagar. Han har även varit ansvarig vid kronprinsessan Victoria och prins Daniels samt prinsessan Madeleine & Herr Christophers bröllop.

640px-stallis_1Stockholm kan också erbjuda kändisrestauranger som kanske inte anses vara lika klassiska, till exempel Jamie Olivers restaurangkedja Jamie’s Italian. De flesta som är intresserade av mat känner nog till TV-personligheten Jamie Oliver som har haft ett antal olika tv-program som rör mat på olika sätt. Alltifrån klassiska matlagningsprogram till hur han ska förbättra människors matvanor i Texas. 2014 öppnade hans restaurangkedja med italiensk mat som finns i över 30 städer även i Stockholm, mitt i nöjessmeten på Stureplan.

I Stockholm hittar man också Aifur Restaurant och Bar, en restaurang som drivs av ingen annan än självaste Martin Eriksson mer känd som E-type! Restaurangen slog upp sina portar hösten 2011 och på menyn finns rätter från 700-talet till 1100-talet. Restaurangen brukar också i juletider servera ett vikingainspirerat julbord och de erbjuder också kunder att boka in sig på en mjödprovning. Mjöd är en alkoholhaltig dryck som fått sin etanolhalt ifrån jäsning med honung, därför kallas det ibland även för honungsvin. Om du råkar vara i Stockholm just under julbordstiden, som vanligtvis börjar i slutet av november, borde du boka in ett besök här. Det är en chans du absolut inte vill missa.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

splash