Mat med unika upplevelser

Stockhom har många härliga och fantastiska restauranger att bjuda på för matälskaren. Här finns det riktigt lyxiga alternativ för den som söker elegans och glamour, men även mer mysiga och avslappnade hak där pizza och kebab står på menyn. Matupplevelsen i Stockholm är verkligen total för den som vet vilka ställen som gäller och alla har de sin egen unika charm.

Att hitta en restaurang med bra mat är alltså inte svårt, men hur ska man gå tillväga om man vill prova på en restaurang utöver det vanliga. Kanske någon som har ett specifikt tema, konst på väggarna, antika pardörrar att kliva in genom och känna sig som en riktig kunglighet eller som bjuder på mer än bara mat – en riktig helhetsupplevelse! Pardörrar är förövrigt ett mycket bra sätt att förändra utseendet på sitt hem. Dörrarna passar lika bra som ytterdörr som en snygg ingång till vardagsrummet.

Här nedan hittar du en lista över Stockholms bästa restauranger som ger dig en annorlunda matupplevelse värd att minnas och kanske till och med återupplevas.

Pinchos – Pinchos är ett relativt nytt koncept som har spridit sig i Stockholm och vi kan inte säga annat än att vi älskar det. Här är det cirkustema som gäller och det märks tydligt redan när man kliver innanför dörren. Personalen är klädda som cirkusdirektörer och väggarna är prydda med allt från djur till bilder av lindansöser. Tapas gäller på menyn!

Sjätte tunnan – Man kan inte tala om annorlunda restauranger i Stockholm utan att nämna Sjätte tunnan. Här får du följa med på en resa bakåt i tiden då rustik husmanskost stod på menyn. Året som utspelar sig är 1453 och naturligtvis kan du bli serverad äkta mjöd medan du tittar på eldslukare, trollkonstnärer eller magdansöser.

Svartklubben – Svartklubben är ingen liten klubb som ligger gömd i en gränd, dit polisen aldrig hittar. Svartklubben är istället en restaurang där du får njuta av maten och sällskapet i totalt mörker. Här får du möjlighet att utmana dina andra sinnen än just synen och kan njuta av välsmakande mat, trevliga servitörer och även musik.

Icebar By Icehotel Stockholm – Drömmer du om att få se is, snö och det vackra norrskenet? Då kan Icebar vara det bästa alternativet för dig. Här är allt tillverkat av is och då menar vi verkligen allt från stolar till bord och till glasen du dricker ur. På plats får du möjlighet att låna en varm jacka, men kom ihåg att boka i tid. Du kan nämligen inte droppa in här när helst du känner för det. Alla besök måste förbokas!

Detta är bara några få av alla de härliga och spännande restauranger som finns runt om i Stockholm och som erbjuder något väldigt unikt. Utöver dessa hittar du t.ex. även Pings Sakura, Bitza, Rutabaga, Vampire Lounge och många fler. Dessa restauranger är perfekta för den som vill få en helkväll på ett och samma ställe eller som t.ex. vill uppleva något nytt tillsammans med kompisgänget.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

splash