Stockholms bästa restauranger för en upplevelse utöver det vanliga

Stockholm har blivit en stad som verkligen är att räkna med när det gäller kulinariska upplevelser. I vår vackra huvudstad finns numera ett enormt utbud av olika slags restauranger, barer och caféer som står sig mycket väl i internationell konkurrens. Här kan både den infödda stockholmaren och den besökande turisten hitta riktiga smultronställen, oavsett smak, intresse och budget. Nya spännande krogar och matkoncept gör ständigt entré och de gamla lever kvar och vårdar sitt traditionella arv. Så vad väljer du? Klassiskt och stilfullt, hett och trendigt, mysig charm eller överdådig lyx?

De mest spännande restaurangerna i stan

Webbsajten Thatsup Stockholm har listat Stockholms bästa restauranger för en wow-upplevelse. På den åtråvärda listan finner du krogar som bjuder på en unik upplevelse av allt från mat och miljö till service och personal. Hippa restaurangen AG serverar några av stans bästa biffar för köttälskaren. Föredrar du asiatiskt, tipsar man om Farang med mat inspirerad av Sydostasien samt Miss Voon för en både elegant och social upplevelse. Modern 20-talsflärd njuter du av på heta brasseriet Mister French, med fokus på skaldjur och kolgrillat kött. Även Brasseriet är franskinspirerat på tjusiga och anrika Kungliga Operan. Är vardagslyx din melodi, får du inte missa kvarterskrogarna 39 Wäst och Aubergine, perfekt för umgänge med familjen och vännerna.

Nytt och trendigt utöver det vanliga

Nyskapande är ett nyckelord i många av koncepten, och restaurangerna verkar tävla om att vara den mest innovativa krogen. På skärgårdsinspirerade Oaxen Slip är ledordet närproducerat och hållbart. En garanterad upplevelse långt utöver det vanliga får du på Punk Royale på Södermalm, där lyx med punkattityd, lekfullhet och överraskningar står på menyn. Hamburgare kanske inte låter så spännande, men enligt den amerikanska matsajten The Daily Meal är burgarna på Flippin´Burgers bland de bästa i världen utanför USA, och köerna talar sitt tydliga språk. Och unik i sitt slag är den japanska matbaren Shibumi, en ultrahajpad doldis som kräver bordsbokning lång tid i förväg. Så smaklig måltid, du kommer att få en stor upplevelse!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

splash