Japanska restauranger i Stockholm

När man säger ”japansk mat” till någon i Stockholm tänker de sannolikt i första hand på sushi. Det japanska köket har dock mycket mer att erbjuda än så – tänk bara på ramen, teriyaki, yakiniku, yakisoba, udon eller sukiyaki.

Ett av de bästa ställena i Stockholm att äta ramen är Ramen Ki-mama, som ligger i Vasastan. Där hittar man en blygsam lokal som inte ser mycket ut för världen, men denna restaurang har rykte om sig att laga den bästa ramen i Stockholm. Menyn har bilder av varje maträtt, vilket för många ger turistvibbar, men när det gäller det japanska köket är de flesta svenskar som turister, varför det sannolikt är en välbehövlig hjälp. Efter att ha beställt något som ser gott ut serveras man av trevlig personal något som är gott, och man behöver aldrig oroa sig för att inte bli mätt på Ramen Ki-mama – portionerna är väl tilltagna.

För den som vill äta japanskt på lunchen finns Makoto Bento, också den i Vasastan. ”Bento” betyder faktiskt just ”lunchlåda” på japanska, och det kan man få på Makoto Bento: god, genuin japansk mat i en takeaway-låda att äta där det passar. Självklart kan man också slå sig ned i restaurangens lokaler för att inta sin lunch.noodle-soup-765706_960_720

Om man trots allt vill ha just sushi, finns det en japansk restaurang i Stockholm som man ska gå till i första hand, och det är Sushi Sho i Vasastan. Gästerna på denna restaurang menar att de serverar sushi i världsklass, och att den till och med kan vara värdig en Michelinstjärna. Utöver god mat får man också trevlig service. Det enda man måste vara beredd på är att det är en liten lokal, med plats för runt 12 personer. Huruvida man ser det som något positivt eller negativt är upp till var och en.

Oavsett från vilket av världens kök man äter mat är det dock lika viktigt att efter varje dag borsta tänderna, för att hålla sin munhälsa i bra skick. Om du står inför din årliga tandläkarkontroll, och vill hitta en tandläkare i Stockholm i samma klass som dessa restauranger, ska du gå in på Distriktstandvarden.se.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

splash