Härliga restauranger i Stockholm!

Bor man i huvudstaden Stockholm och vill gå ut och äta, finns det en mängd restauranger att välja på! Många restauranger i Stockholm passar för olika smaker som exklusivt, mysigt, romantiskt, modernt eller anrikt och historiskt. Man kan äta både inomhus och utomhus beroende på säsong.

Gamla stans restauranger – en historisk matupplevelse

I hjärtat av Stockholm city ligger Gamla stan som är känt för sina vackra, k-märkta hus. I Gamla stan kan man finna unika restauranger som är både exklusiva, eller mysiga med gamla bevarade valv ända tillbaka till till 1400-talet och framåt. Innan man går ut och äter kanske man vill unna sig ett riktigt gott glas vin. Ibland har man inte tid att springa till Systembolaget och handla vin. Då kan man handla vin online från Appassimento och få vinet hemlevererat till dörren! Om man har svårt att välja restaurang finns det bra och rekommenderade restauranger i Gamla stan som bjuder på en härlig atmosfär och riktigt god mat. Vill man göra en historisk resa tillbaka till Vikingarna tid, ska man besöka Aifur som ligger på Västerlånggatan 68b! Denna unika restaurang och bar grundades av artisten E-type, eller Bo Martin Erik Erikson som han privat heter. Här möts man av personal iklädda tidsenliga vikingakläder, tända ljus, levande musik och en alldeles storslagen inredning i vikingarnas tidsanda! Glasen är munblåsta, svärd hänger på väggarna och äkta skinnfällar pryder inredningen. Maten är smakrik och har rejäla portioner och utbud med fina råvaror. Bara ett stenkast från Aifur har E-type även öppnat en unik piratkrog som heter Lasse i gatan och ligger på Västerlånggatan 60. Här bjuds man på mat av riktigt hög kvalitet och möts av personal iklädda piratkläder! Vill man gå på en romantisk middag på tu man hand kan man till exempel besöka Pastis, en äkta fransk restaurang med charmig interiör och mat på genuint franskt vis. Hela Gamla stans område med dess vackra byggnader och restauranger, ger en härlig kulinarisk upplevelse!

Exklusiva Michelinrestauranger i Stockholm

Om man vill äta på riktigt exklusiva restauranger i Stockholm, ska man besöka restauranger som har stjärnor i Guide Michelin. Guide Michelin är en utmärkelse till en restaurang för en ”exceptionellt bra restaurang i sin kategori”. Några kända restauranger i Stockholm med Michelinstjärnor är bland annat Gastrologik, Oaxen Krog, Operakällaren och Frantzén. Den sistnämnda restaurangen, Frantzén, har hela tre Michelinstjärnor och är landets enda trestjärniga restaurang. Frantzén ligger på Klara norra kyrkogata 26 på Norrmalm. På Frantzén bjuds man på mat av högsta nivå och maten är en gastronomisk fulländning utöver det vanliga!

Alla har olika önskemål och behov när det kommer till mat. Om man inte äter kött och animaliska produkter finns det i Stockholm många bra alternativ för veganer. Vill man ha en mysig hamnutsikt med ett stort utbud av vegansk och vegetariskt, ska man besöka Hermans! Denna restaurang bjuder på allt från stora bufféer till lunch och middag, till menyer och desserter. Hermans ligger på Fjällgatan 23B på Södermalm. En annan mysig vegansk restaurang som fått mycket bra omdöme är Pepstop som ligger på Riddargatan 3A på Norrmalm. Övriga bra veganska restauranger man kan besöka i Stockholm, är bland annat Dirty Vegan, MyVegina, Växthuset, Vegan-Vegetarian Restaurant Hermitage samt en mängd andra bra restauranger.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

splash