Bästa restaurangen i Stockholms stadsdelar

Att hitta en bra restaurang i Stockholm är inte svårt, oavsett vad du är ute efter. Att hitta den bästa restaurangen är svårare. Särskilt om du vill hitta den nära där du jobbar. Vi har här satt samman en subjektiv lista med de restauranger vi tycker är de bästa i respektive stadsdel. För dig som gillar att testa lite olika ställen kan vi rekommendera att du hyr in dig på ett kontorshotell istället för på en fast kontorsplats. Många av kontorshotellskedjorna har flera ställen så att du själv kan välja i vilken del av staden du ska sitta just idag. Kanske baserat på vad du är sugen på att äta.

Kungsholmen

Kungsholmen är en nästan besvärande hipp stadsdel. Här samlas de unga professionella på restaurang AG. Dit tycker vi också att du ska gå. I alla fall om du gillar kött då den flera gånger utnämnts till Sveriges bästa köttrestaurang.

Vasastan

I Vasastan tycker vi att du ska satsa på något klassiskt: Tranan eller Tennstopet. Här får du stora portioner mat i rustik miljö. Fokus ligger på klassisk husmanskost och om du har läge att ta en öl och en snaps till maten så kommer du inte bli missnöjd.

Södermalm

Söder är sannolikt en av landets restaurangtätaste delar så här har du massor att välja på. Vi vill dock slå ett slag för Fotografiskas restaurang. Vällagad vegetarisk mat och en fantastisk utsikt.

Östermalm

Östermalm är gamla pengar och fine dining. Om du har stora plånboken med dig ska du gå till Gastrologik. Här bjuds på förstklassigt mathantverk med två stjärnor i Guide Michelin.

City

Stockholm City må vara själlöst. Men på Gallerians tak hittar du fusionrestaurangen TAK som inte bara bjuder på bra mat, utan även på en fantastisk utsikt.

Gamla Stan

Gamla Stan kryllar av överprissatta turistfällor. Men här hittar du också guldkorn, som till exempel Cultur Bar som sägs vara kockarnas egen favoritrestaurang.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

splash