Veganska restauranger i Stockholm

Det blir allt vanligare att vara vegan och därför finns det idag stor efterfrågan på helt veganska matställen. Detta gäller inte minst i storstäderna där det finns flest människor med alternativa kosthållningar. Just Stockholm har många olika restauranger som antingen är helt inriktade på att erbjuda vegansk eller vegetarisk mat, eller som har separata menyer som passar människor med denna kosthållning. Idag är det långt ifrån tråkiga sallader och fantasilösa röror man blir serverad när man besöker en vegansk restaurang, för tack vare det ökade intresset för veganismen har mer och mer spännande rätter börjat hitta sina väg in på menyerna. Läs vidare för att se vår guide till några av de veganska restauranger i Stockholm som är riktigt populära just nu.

De sex bästa matställena

Många veganer håller med om att de 6 bästa restaurangerna i stan är Mahalo Hälsocafét, Matapoteket, Dr Salad, Hermans, Taku-Taku och Lao Wai. På Mahalo Hälsocafét ligger fokus på hälsomat, precis som namnet föreslår. Prova exempelvis deras spännande Smoothie Bowls eller en Buddha Bowl som består av olika grönsaker tillagade på asiatiskt vis. På Matapoteket serveras endast Raw food, det vill säga grönsaker som inte har tillagats. Även Dr Salad fokuserar på råa grönsaker och deras hälsosamma sallader är en riktig snackis i Stockholm. Missa inte deras vårrullar som är gjorda på rispapper och fyllda med massa goda saker. Hermans är en riktig klassiker i Stockholm och man måste nästan besöka dem när man är i stan, inte minst för att de har en fantastisk uteservering med en utsikt utöver det vanliga. Här finns vegansk lunch- och middagsbuffé som man får äta hur mycket man vill av.

Smaka på världens kök

Taku-Taku är en vegansk snabbmatskedja och de serverar slow cooked streetfood som är inspirerad av hela världens matlagning. Det går till exempel att avnjuta koreanska, mexikanska, indiska och japanska rätter. Lao Wai är en annan restaurang som tilltalar veganer som gärna äter asiatisk mat. Rätter från det Sichuanesiska och Taiwanesiska köket tillagas med kärlek och det finns något för alla. Är man ett stort sällskap kan man med fördel beställa in maten på kinesiskt vis, då rätterna ställs i mitten och alla plockar det de vill ha. Det är alltid nya restauranger som öppnas upp i Stockholm och på många sätt ligger de i framkant med just veganska utbud. Vill du ta del av detta, anlita flyttstädning Varberg för att snabbt komma till storstan så du kan njuta av det veganska matutbud som erbjuds i huvudstaden.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

splash