Indiska restauranger i Stockholm

I Stockholm kan man hitta restauranger som serverar mat från världens alla kök, och det är därför inte förvånande att det finns ett stort utbud av indiska restauranger i huvudstaden, eftersom det indiska köket är ett av de mest populära i Sverige.

En av de mest populära indiska restaurangerna, i sin tur, är Shanti Gossip, som ligger på Södermalm i Stockholm. Shanti Gossip är en liten och intim indisk restaurang, med modern inredning men klassisk indisk mat. Eftersom det både är en liten och populär restaurang är det en bra idé att boka bord om man planerar att äta middag här. Restaurangens centrala läge på Södermalm gör att det också är ett populärt lunchställe.

En annan populär indisk restaurang i Stockholm är Holy Cow, som finns på flera ställen i staden, bland annat på Söder och i Vasastan. Det indiska köket är i allmänhet vegetarianvänligt, men Holy Cow bjuder på särskilt många vegetariska och veganska alternativ. Restaurangen kan också skryta med att erbjuda vissa rätter som är en intressant kombination av det svenska och indiska köket, till exempel naanbröd med västerbottenost.dinner-618083_960_720

Något av en dold pärla hittar man i restaurangen Little Hot India, som ligger i Vasastan. Varken fasaden eller inredningen tyder på att det är en indisk restaurang man besöker, men maten mer än kompenserar för detta, enligt dess gäster. Om man framförallt besöker en indisk restaurang för att äta god indisk mat, snarare än för att uppleva en indisk miljö, är detta med andra ord rätt restaurang.

Ett överflöd av indisk inredning och indisk stämning får man istället på Ellora, som ligger vid Zinkensdamm på Söder. Här pryder hinduiska gudar väggarna, och en myriad av färger möter besökaren när hen går in i den rymliga lokalen. Maten tillfredsställer också den som är sugen på indisk mat.

Om du själv funderar på att starta upp en restaurang, med indisk mat eller mat från något annat kök, måste du förutom att driva själva restaurangen också vara beredd på att driva ett eget företag, och allt det innebär. Om du vill förbereda dig genom att läsa mer om egenanställning, ska du gå in på Frilansfinans.se.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

splash