Grillrestauranger i Stockholm och hur du fixar biffen hemma!

Tycker du att grillat är godast? I så fall har du tur om du befinner dig i Stockholm för där finns nämligen några utmärkta grillrestauranger! Det kanske mest kända är den som heter just Grill och ligger på Drottninggatan, mitt i city. Den här restaurangen bjuder definitivt på en upplevelse utöver det vanliga. Den består utav 9 olika rum där varje rum har ett eget tema och olika grillrätter från 5 olika världsdelar tillagade med 5 olika grillmetoder. Miljön förändras hela tiden, vilket gör att man kan besöka restaurangen om och om igen utan att tröttna.

En annan känd klassiker vad gäller grillrestauranger i Stockholm är Grill Ruby på Österlånggatan, här kan du räkna med att bli serverad grillad mat med smak från Texas i en amerikansk avslappnad miljö.

Large blue gas canister attatched to a portable barbecue on wheels in a domestic garden

Att grilla mat på bästa sätt är ett riktigt hantverk och det krävs en del kunskaper om olika grillmetoder och om hur olika råvaror ska hanteras och tillagas. Det finns en rad olika grillmetoder att använda sig av; kolgrill, el-grill, gasolgrill med mera, och väljer man till exempel kolgrill så är inte valen slut där. Man måste också bestämma sig för vilket slags kolgrill man vill ha, en klotgrill, en grillhink eller kanske en engångsgrill?

Ett av de säkraste sätten att få en bra, grillad måltid i Stockholm är att gå på en av de bäst rankade grillrestaurangerna, men ibland kanske inte det är ett alternativ. Då får man fixa biffen hemma så att säga. Det enklaste sättet att lyckas bra hemma med grillandet är att använda en gasolgrill. Då det är lätt att styra vilken temperatur den har och grillningen blir jämnare. Bluegaz gasolgrill z-3 har tre stycken brännare vilket gör att temperaturen blir mycket jämn i hela grillen samt att det går att få upp väldigt höga temperaturer. Men det är viktigt att man är försiktig med gasolgrill och är varsam med hanteringen av gasolflaskan. Man bör se till så att flaskan inte står för nära grillen så att slangen smälter eller att det blir läckage. Tänk på att aldrig släcka en brinnande gasolgrill med vatten, utan använda av en brandsläckare om olyckan skulle vara framme.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

splash