Genuin kinamat i Stockholm

Om man vill hitta genuin kinamat i Stockholm, som är mer autentisk och smakar som den som underbara mat man får i Kina, så finns det i alla fall två autentiska ställen att välja på. Den ena är Restaurang China på Ringvägen, som serverar specialiteter som får den försvenskade kinamaten att framstå som exceptionellt mjäkig. Den andra är restaurang Ho’s på Hornstull som är en prisbelönt kinarestaurang som lockar Stockholmare med sina underbara och smakrika rätter. Ho’s har bland annat vunnit pris för bästa kinesiska krog i Europa på Asian Curry Awards 2014. Båda dessa restauranger skiljer sig markant från mängden kinakrogar i Stockholm, men vill man ha det som man är van vid, så ska man inte besöka dessa ställen. Du kommer med andra ord inte hitta friterad kyckling med sötsur sås eller friterad banan med glass. Har du däremot besökt Kina och vill återuppleva den goda maten, så är dessa två ställen ett hett tips.

Genuin mat med färska råvaror

På båda China och Ho’s är maten vällagad med fräscha råvaror av kunniga kockar. ingen buffé eller fyra små rätter finnes så långt ögat kan nå. Däremot kan man på restaurang China prova på specialiteter som kryddiga tunna skivor av nötkött, hjärta, tunga, mage samt lunga tillagade med starka kryddor, traditionella tusenårsägg eller wokad grisnjure. För den som inte riktigt vågar ta steget ut till en så pass traditionell mat, är Ho’s ett mer ”snällt” alternativ. Ho’s kock har sina rötter i Hong Kong och det kantonesiska köket, och trots att det bjuds på autentisk och traditionell mat från både det kantonesiska köket och andra kinesiska kök, så är rätterna mer lika de som vi annars är vana med i Sverige. Här finner man en rad wokade specialiteter, olika värmande soppor och dumplings, som har blivit en storfavorit hos många under de senaste åren. Både hos Ho’s och Restaurang China är portionerna väldigt generösa, och man kan gott ta in ett par rätter och dela med sina bordskamrater för att få en autentisk upplevelse.

Väl hållna kök ger vällagad mat

Båda restauranger drivs av passionerade människor med ett genuint intresse för mat, de kinesiska traditionerna och god service. Stjärnkockarna som lagar maten håller sina kök i perfekt skick, och de är enormt välorganiserade. För att säkerställa kvaliteten på både mat och råvaror så utförs alla punkter på den dagliga checklistan av den kunniga kökspersonalen. Även en obligatorisk ventilationskontroll med jämna mellanrum utförs, för att se till att hålla köksmiljön fräsch. I dessa kök lagas tusentals portioner god mat varje vecka, då båda restauranger även har lunchservering utöver sin middagsservering. Stockholmarna har verkligen tagit dessa restauranger till sina hjärtan, och båda restauranger är fulla av matglada entusiaster både under lunchtid och under middagsserveringen. Vill man vara säker på att få ett bord rekommenderas bordsbokning. Ho’s erbjuder även mat för avhämtning. Om du inte har besökt någon av dessa restauranger, så är det hög tid att göra det. Boka bord, njut av en Tsing Tao, och upplev äkta kinesisk mat så som den ska smaka.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

splash