Guide till de mest genuinskt italienska restaurangerna

När svenskarna listar sina favoriträtter brukar det italienska köket komma högt upp. Vi inte ensamma om att älska italiensk matlagningskonst. Den distinkta smaken av basilika, sötman hos solmogna tomater och den lite sträva parmesanosten har kommit att höjas till skyarna av matfantaster världen över. Pasta, pizza och italienska charkuterier är lätta att tycka om och för tankarna till soliga och härligt avslappnade semesterdagar. Att äta färska råvaror på plats i Italien må vara en matupplevelse utöver det vanliga. Faktum är att Stockholm har en rad italienska krogar och restauranger som står sig väl i konkurrensen.

Italienska kvarterskrogar och gourmetrestauranger i Stockholm

Söker du en bra italiensk restaurang? Då ger den italienska handelskammarens kvalitetsmärkning god vägledning. Marchio Ospitalità Italiana, en av dem är Esperanza på Drottninggatan. Här serveras genuin italiensk mat av god kvalitet i en hemtrevlig miljö. Ett perfekt val för en mysig date eller en trevlig måltid i goda vänners lag. Även en annan stjärna på Stockholms kroghimmel, Buco Nero, belönades med samma utmärkelse. Gillar du pasta? Då är denna mellanprisrestaurang något för dig. Buco Nero har alltsedan den öppnades varit mycket populär och är ett trendigt alternativ för dig som gillar en lite livligt trevlig miljö.

Stockholms bästa pizza

Var finns Stockholms bästa pizza? Svaret på den frågan är högst individuell. Stockholm kryllar nämligen av riktigt bra italienska pizzerior! Får tanken på en vedugnsbakad pizza det att vattnas i munnen? Då kan du med fördel bege dig till hemtrevliga Due Fratelli. Här satsar man på fina råvaror och restaurangen har vunnit svenska mästerskapet i pizzabakning. Längtar du efter en riktigt god topping? Då är Crispy Pizza Bistro ett säkert kort. Pane Fresco är Paolo Robertos restaurang. Här står napolitanska pizzor och en rad pastarätter på menyn. Restaurangen har fått goda recensioner och är belägen i Åhléns City, perfekt för en lunch för att ta en paus i shoppandet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

splash